Filters
Затвори

Често задавани въпроси

1. Как да избера правилния климатик за моя дом?

Изборът на подходящ климатик зависи от размера на помещението, вида на използването и вашите предпочитания за енергийна ефективност. Нашият екип от експерти може да ви помогне с професионални съвети и препоръки.

2. Каква е разликата между инверторни и неинверторни климатици?

Инверторните климатици регулират скоростта на компресора, за да поддържат постоянна температура, като по този начин спестяват енергия. Неинверторните климатици работят с фиксирана скорост на компресора. Инверторните са обикновено по-ефективни и тихи.

3. Колко често трябва да поддържам климатичната система?

Препоръчително е да се извършва редовна профилактика на климатичната система всеки шест месеца. Филтрите трябва да се проверяват и почистват или заменят на всеки 1-2 месеца, в зависимост от използването и типа филтри.

4. Какъв е животът на климатичната система?

Средният живот на климатичната система е около 15-20 години, но това зависи от редица фактори, включително качеството на обслужването, интензивността на използване и правилната експлоатация.

5. Мога ли сам да инсталирам климатика?

Препоръчва се инсталирането на климатичната система да се извършва от квалифициран техник. Неправилната инсталация може да доведе до сериозни проблеми и дори да анулира гаранцията на устройството.

6. Какви са енергийните разходи на климатичните системи?

Енергийната ефективност зависи от класа на устройството. Инверторните климатици обикновено са по-ефективни и спестяват енергия в сравнение с неинверторните. Можем да ви предоставим информация за енергийните етикети и разходите за експлоатация.

7. Предоставяте ли гаранция за продуктите си?

Да, предоставяме гаранция за всички продукти. Гаранционните условия и срокове варират в зависимост от марката и модела на климатика. Моля, свържете се с нашия екип, за да научите повече за конкретните гаранционни условия.

8. Как мога да се свържа с вашия сервиз?

Можете да се свържете с нашия сервиз чрез [предоставете телефонен номер или имейл за контакт]. Нашият екип е на разположение, за да ви помогне с всякакви въпроси или проблеми.

За допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас. Благодарим ви, че избрахте "Клима Комфорт" за вашето климатично решение!